mleko_migdalowe

Mleko migdałowe domowej roboty.

Wiadomo, że to co zdrowe to tylko własnej roboty. Dlatego dziś mam dla Was przepis na coś naprawdę prostego i szybkiego w przygotowaniu, a przede wszystkim pełnego zdrowych właściwości czyli mleko migdałowe.



Co nam będzie potrzebne?

– migdały, około 250 g (możesz ich oczywiście przygotować więcej, ale pamiętaj o proporcjach)
– woda (około 2 litrów)


Przygotowanie:

1. Na noc zalej migdały wodą i pozostaw do rana. Nasiąkną, zrobią się miększe.

2. O poranku odcedź migdały i wsyp do blendera. Następnie zalej je 2 litrami wody (możesz dosypać szczyptę soli). Zmiksuj wszystko razem na jednolitą konsystencję. Przecedź zmiksowane migdały przez sitko (o bardzo drobnych oczkach) lub gazę do słoiczka lub butelki. I mleko gotowe.

 

Pycha!

SHARE THIS

RELATED ARTICLES